Ludvig Fjällström

Hej!

”Ludvig Fjällström heter jag, 23 år gammal Årebo och stolt medlem i Svenska Puckelpistlandslaget. Uppväxt som mitten av tre bröder blev jag fort tävlingsmänniska, och när Åre SLK startade en puckelpistsektion i klubben var jag direkt där och tränade. Jag visste tidigt att jag ville gå hela vägen till toppen och när jag började på skidgymnasiet i Järpen så tog satsningen fart på riktigt.
Innan jag gick ut gymnasiet hade jag vunnit guld på junior-VM, tagit tre topp-10 placeringar i världscupen och var regerande mästare i SM.

I och med det kvalade jag in till OS i Sochi, en dröm sen den där första träningen i tottbacken. När Sochi inte gick som planerat bestämde jag mig där och då för att göra allt jag kan för att göra bättre i nästa Olympiska Spel. Mycket riktigt blev förra säsongen min bästa, med min första pallplats i världscupen och rankad 11 i världen totalt. Jag har aldrig varit närmare toppen men jag är fortfarande på väg uppåt. Mitt stora mål är OS i Sydkorea 2018 samt VM i USA 2019. Min vardag består i princip bara av puckelpist. Träning, återhämtning, analys och tillbaka till träning. Det är också det jag kommer skriva om här på xpectum. Vardagen som atlet, lite uppdateringar från världscuptouren samt att jag precis ska börja en av deras kurser!

Jag vet redan hur slitsamt det är mentalt att hålla på med elitidrott, att pusha sig själv till max och prestera på topp varje dag. Så alla hittar sina egna vägar att koppla bort pressen och stressen från idrotten. Jag spelar både musik och fotboll som en slags meditation och vila för hjärnan samtidigt som det är något jag kan utvecklas i och utvecklas av. Detsamma hoppas jag kunna göra med studierna att hitta ett nytt område att fokusera på, lära mig något som jag har nytta av för livet, och samtidigt få en hälsosamt distrahering från träningen. Jag hoppas att ämnena jag valt kommer gå att applicera till min idrott, till exempel hur jag ska marknadsföra mig själv som åkare när jag söker sponsorer eller hur vi i landslaget kan förbättra våran organisation för att toppa våra resultat. Även om skidåkningen är och kommer förbli mitt största fokus är jag väldigt peppad på att sätta mig i skolbänken igen, bildligt talat, och jag hoppas ni finner nöja i att följa mig på vägen. Vi ses i backen. Ludvig”

Vi hörs!

Dela denna artikel: "Ludvig Fjällström"

Share on Facebook Tweet Share on LinkedIn Share on Tumblr Share on Google+